Naujasis tarptautinis projektas suartins lietuvius ir latvius

  • Paskelbė : Admin Admin
  • Paskelbta: 2024-03-20
  • Kategorija: Aktualijos

Gyvenant pasienio rajone norisi artimiau pažinti savo kaimynus, suprasti jų kalbą. Tam netrukus bus sudaryta puiki galimybė – mūsų mokykla pradeda dalyvavimą INTERREG programos projekte „LingoKey“.

Projektas vykdomas kartu su Joniškio „Saulės“ pagrindine mokykla, Mato Slančiausko progimnazija, Skaistgirio ir Žagarės gimnazijomis bei Latvijos mokymo įstaigomis – Augstkalnės pagrindine mokykla, Elėjos ir Aucės vidurinėmis mokyklomis. Vadovaujantis projekto šūkiu „Kalba – raktas suprasti savo kaimynus“ bus siekiama puoselėti glaudesnius ryšius tarp Latvijoje ir Lietuvoje gyvenančių bendruomenių ir asmenų, suteikiant jiems galimybę efektyviai bendrauti per įgytas latvių ir lietuvių kalbos žinias.

Šiandien Žagarės gimnazijoje įvyko iškilmingas šio projekto atidarymas, kuriame dalyvavo Latvijos ir Lietuvos Respublikų mokyklų delegacijos. Renginys prasidėjo iškilmingu projekto partnerių prisistatymu ir mokyklų vėliavų įnešimu, Žagarės ir Skaistgirio gimnazijų bei kaimynų latvių menine programa.

Renginio dalyvius lietuvių ir latvių kalbomis sveikino ir sėkmės vykdant projektą linkėjo Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius ir Latvijos Respublikos atstovai. Po oficialių kalbų Žagarės gimnazijos direktorė Edita Aukselienė visus svečius pakvietė paragauti projekto logotipu papuošto torto.

Kuo įdomus ir naudingas bus šis projektas? Per dvejus projekto metus bus organizuojami supaprastinti ir lengvam mokymuisi pritaikyti latvių-lietuvių kalbų kursai, parengtas trumpas iliustruotas dvikalbis bukletas su paprasta ir smagia mokymosi medžiaga.

Verta pažymėti, kad latvių-lietuvių kalbų kursą kartu kurs abiejų šalių mokyklų profesionalai – taip tikimasi pasiekti novatoriško ir originalaus rezultato. Planuojama įrengti ir išmaniąsias klases, orientuotas būtent į kalbų mokymąsi. Taip pat projekto partneriai organizuos vasaros stovyklas vaikams.

Projekto praktinė nauda – išmokti kaimynų kalbą ar praplėsti galbūt jau turimas žinias – neabejotina. Šalia to tikime, kad projekto dalyviai patirs daugybę teigiamų emocijų, mokysis draugystės, santarvės, susiklausymo – to, ko taip trūksta šiame laikmetyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos