Dešimtokai „matavosi“ profesijas

  • Paskelbė : Admin Admin
  • Paskelbta: 2024-04-17
  • Kategorija: Aktualijos

Balandžio 12 dieną moksleiviams duris atvėrė visos Lietuvos profesinės mokyklos. Šia proga pasinaudojo ir mūsų mokyklos dešimtokai, kartu su Joniškio rajono švietimo centro karjeros specialiste Erika Vitkauskiene apsilankę Šiaulių technologijų mokymo centre. Dešimtokai vaikinai išreiškė norą susipažinti su Statybos skyriaus siūlomomis studijų programomis, merginosi rinkosi Menų ir grožio paslaugų skyriaus studijų programas.

Statybos skyriaus sektoriaus vadovė Jurgita Mockuvienė vaikinams papasakojo, kokias specialybes gali rinktis mokiniai. Pasirinkimas išties didelis: apdailininko, staliaus, interjero apipavidalintojo, kompiuterinio projektavimo operatoriaus, dažytojo-tinkuotojo padėjėjo studijų programos. Profesinio veiklinimo metu mokiniai nusprendė ,,pasimatuoti“ vieną iš minėtų profesijų ir pasitikrino praktinius įgūdžius dažymo dirbtuvėlėse.

Tuo tarpu merginos vos spėjo dalyvauti studijų pristatymo veiklose. Joms buvo siūloma nusistatyti savo odos tipą, o būsimosios kirpėjos kvietė sėstis į kėdę ir iš renginio išeiti pakeitus įvaizdį – su nauja šukuosena. Šalia būsimųjų kirpėjų be pertraukos darbavosi būsimosios visažistės – norinčios čia pat galėjo pakeisti savo išvaizdą.  

Merginos taip pat susipažino su floristo profesija, edukacijos metu gamino puokšteles. Vizualinės reklamos studijų programos studentės mokines supažindino su reklamos gamybos subtilybėmis ir kiekviena renginio dalyvė pasigamino atminčiai ženklelį su pasirinktu paveiksliuku.

Įspūdžių patirta nemažai, žinių įgyta ir patarimų išgirsta dar daugiau, belieka apsispręsti, kuri profesija arčiausiai širdies.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos