Įvertinti koliažų kūrėjai

  • Paskelbė : Admin Admin
  • Paskelbta: 2024-02-10
  • Kategorija: Aktualijos

Penktadienį Joniškio Bendruomenių namuose susitiko mūsų rajono mokyklų mokiniai, mokytojai, įmonių atstovai, verslininkai ir amatininkai. Ne šiaip susitiko, o apžiūrėjo rajoninės 8-9 klasių mokinių koliažų parodai „Joniškio rajono verslas ir amatininkai mano akimis“ parengtus darbus bei susitiko su jų autoriais.

Joniškio turizmo ir verslo centro bei Joniškio švietimo centro karjeros specialisčių inicijuotas projektas buvo naudingas abipusiai. Potencialiems šiandieninių mokinių darbdaviams buvo smalsu išvysti, kaip jaunimas mato jų verslą, o galbūt net turi patarimų ar pasiūlymų jam tobulinti. O koliažus kūrę mokiniai taip pat turėjo paplušėti – konsultavosi su pasirinktomis įmonėmis, iš arčiau domėjosi jų veikla, stebėjo vykstančius darbus.

Tarp 19-os komandų mūsų mokyklai atstovavo keturios komandos. Kriukų skyriaus aštuntokai Gabija Čereškaitė, Danielė Nainytė ir Eligijus Karžinauskas (mokytoja Daiva Butkienė) pristatė UAB „Kerdara“, Gasčiūnų skyriaus devintokė Gabija Boguslauskaitė (mokytoja Milda Didžiokė) parengė koliažą apie UAB „Autobitės“, Gataučių M. Katiliūtės skyriaus aštuntokai Aironas Banys, Justas Janulis, Eimantas Černauskas, Akvilė Černauskaitė, Viltė Smalakytė (mokytoja Ramunė Stankaitienė) domėjosi Zakų šeimos ūkio verslu. Gataučių devintokai (mokytojo padėjėja Indra Darbutaitė) koliažui pasirinko utopinę neegzistuojančio ūkio idėją – jų darbe galima atpažinti pačius mokinius ir mokytojus, užsiimančius sau nebūdinga veikla. Būtent ši idėja organizatorių buvo pastebėta ir įvertinta kaip originaliausias darbas! Visi kiti koliažų kūrėjai verslininkų buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Sveikiname puikiai pasirodžiusius jaunuosius kūrėjus!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos